Žádosti o dotace přijímá úřad od 3. července

redakce 2 minuty 09. 05. 2023
Novinky
Jsou známy podmínky podání žádosti o dotace z výzvy "Virtuální podnik". Malé a střední podniky mohou získat významnou podporu pro nákup software i hardware, čtečky, zabezpečovací systémy apod.

Sběr žádostí od července, je lepší jednat ihned

Sběr žádostí oficiálně začíná 3. července letošního roku. Je alokováno 500 mil. korun. Ačkoliv se udává, že bude ukončen až 2. listopadu, je třeba se připravit na to, že alokovaná částka bude vzhledem k množství žádostí vyčerpána dříve.
Jak udává Petr Neužil z Regionální poradenské agentury, pokud chcete o dotace zažádat, v ideálním případě začněte s přípravou ihned.

Jaké jsou tzv. způsobilé výdaje?

Dotaci 30 - 40 % můžete využít například na pořízení či rozšíření informačních systémů, cloudové licence, hardware (servery, PC, NB...) i na nevýrobní technologie, jako jsou skladové systémy, čtečky, zabezpečovací a přístupové systémy apod.
Minimální rozpočet je pro malou firmu 625 tis. Kč a 834 tis. pro středně velký podnik. Žádat mohou v tomto případě jen mimopražští.
Realizaci projektu je potřeba ukončit do 31. července 2025, jsou na ni tedy cca 2 roky.

Informace jsme čerpali z newsletteru agentury RPA se svolením dotačního manažera Petra Neužila. V případě dotazů ho kontaktujte: neuzil@rpa.cz, tel: 733 712 462.

Další blogové příspěvky