Proběhla konference Vision ERP 2022

redakce 2 minuty 24. 11. 2022
Novinky
Po dlouhých 2 letech jsme se opět sešli v hotelu Fabrika. Setkání to bylo veselé a nabité informacemi a vzájemnou inspirací. Účastníky byli naši zákazníci i ti, kteří o změně systému teprve uvažují. Pozvání přijali také zajímaví hosté. Atmosféru akce přibližuje půlminutové video.
Konferenci zahájil Petr Klapka, ředitel Vision software s.r.o. Přivítal hosty a připomenul významné výročí třiceti let od založení firmy i hlavní téma setkání, kterým bylo propojování a komunikace mezi systémy.



Následovala prezentace Františka Frýborta, zaměřená na komunikaci se státní správou a automatizaci v účetnictví včetně možností napojení Vision ERP např. na softwary pro vytěžování dokumentů. V tuto chvíli nabízíme propojení s řešením Docu X a LiDok.



Jako druhá vystoupila Eva Svobodová, členka představenstva a generální ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, s prezentací s názvem Proč digitální ekonomika roste, zatímco tradiční ekonomika stagnuje? Dozvěděli jsme se, jak jsou na tom české firmy s digitalizací, jaké nástroje používají, co jim přinášejí a proč některé z nich digitalizaci odmítají. Velmi užitečná byla čísla z průzkumů a naznačení trendů. V neposlední řadě zaznělo několik ověřených tipů, jak odkomunikovat digitalizaci firmy směrem k zaměstnancům tak, aby proběhla hladce a přinesla dobré výsledky.



Vision Mobile jsme představili již na předchozí konferenci. Letos jste měli možnost vidět, kam se mezitím posunul vzhled i funkce aplikace. Petr Klapka ukázal jak přednastavené volby s možností rychlého nasazení ve firmě, tak i možnosti přizpůsobení.



Na jeho prezentaci přímo navázala případová studie o konkrétním využití Vision Mobile. Předvedla ji Petra Batók, manažerka marketingu Vision software, s Davidem Synáčkem, který je projektovým manažerem ve společnosti Telefonická komunikace. Pro účely telemarketingu má Vision nastavený jednoduchý přístup do CRM pro externí telefonistku, která přes web může číst i vkládat informace a plánovat obchodníkům schůzky. Ve Visionu zas máme veškeré informace přímo v našem systému, domluvené schůzky se objeví přímo v agendě Kalendář. Jednoduše se také vyhodnocuje průběh akce, nad kterou máme úplnou kontrolu.



Po výborném obědě přišla mírně odpočinková část, kde František Frýbort, společník a finanční ředitel, zavzpomínal na dobu před 30 lety, kdy vznikla firma Vision. Navázala pak prezentace původního účetního systému Oskar v DOS, kterou předvedl šéf vývoje a společník firmy Martin Šťastný. V publiku se našli bývalí uživatelé Oskara, který měl na svou dobu řadu užitečných funkcí a vychytávek.



Velkou pozornost vzbudila podrobná případová studie o digitalizaci a využití Průmyslu 4.0 ve společnosti Alfa 3, kterou s Martinem Pritulou, ředitelem společnosti Alfa 3, předvedl obchodní ředitel Visionu Petr Minarovič. Viděli jsme, jak v praxi dostat z výroby maximum dat a jak je efektivně vyhodnotit.



Na závěr přišla na řadu naše největší novinka. Martin Šťastný předvedl prezentaci s názvem Možnosti napojení Vision ERP na technologie Microsoft. Konkrétně již nyní disponuje Vision napojením na Outlook a Teams, což přináší uživatelům vyšší komfort a mnoho nových možností využití Vision ERP.

Po ukončení oficiální části měli účastníci konference možnost zúčastnit se komentované prohlídky pivovaru Bernard i s ochutnávkou. Byla to velmi příjemná tečka za společně stráveným dnem. Budeme se těšit opět za rok.

Další blogové příspěvky