Informační systém pro řízení potravinářské výroby

Výroba přísad a aromat, čokolád, nutričních produktů... Informační systém Vision ERP funguje úspěšně v řadě potravinářských společností. Využijte našich širokých zkušeností s implementací řízení výroby v oboru potravinářství.
Řízení potravinářské výroby zvládáme s přehledem. Napojení výroby na ostatní agendy přinese řadu výhod manažerům, kteří mohou on-line sledovat stav zakázek, ekonomické výsledky firmy i třeba aktivitu obchodníků. Každý uživatel má v systému připravenou aktivní plochu, která mu v závislosti na jeho roli ve firmě zobrazuje takové ukazatele, které by měl sledovat. Systém ho aktivně upozorní, pokud dojde k nepravidelnostem či problémům. Například účetní se červeně zobrazí počet faktur po splatnost.
Informační systém Vision ERP si sám poradí s celou řadou rutinních činností, které provádí automaticky a nemusíte se o ně starat. Nasazení Vision ERP do vaší firmy přinese jednoznačné úspory a zefektivní provoz vaší firmy.

Plánování a vyhodnocování výroby

Ve Visionu si naplánujete, které výrobky, kdy a v jakém složení budete vyrábět. Díky modulu technická příprava výroby bude každý přesně vědět, co kam patří. Pro každý výrobek si vytvoříte tzv. recepturu, kterou pak můžete podle potřeby měnit. Velkou pomocí je plánování vytížení zdrojů, jako jsou stroje a lidé. Díky sledování výroby s pomocí terminálů a čárových kódů budete neustále v obraze. Samozřejmostí je také možnost práce s výkonovou mzdou.

Práce s polotovary

Vyrobí-li firma směs, kterou např. namíchá v tekuté podobě, je možné ji v systému evidovat jako polotovar. Jako hotové výrobky jsou pak v systému evidované různě velké láhve naplněné vyrobenou tekutinou. Systém automaticky spočítá, kolik nádob je možné naplnit, či kolik hotových výrobků je možné z polotovaru vyrobit. S polotovary pracuje také skladové hospodářství.

láhve

Evidence surovin

V potravinářství je velmi důležité sledovat původ a pohyb některých surovin. Informační systém Vision má např. nástroje pro evidenci lihu pro účely celních úřadů. Sledování šarží a termínů expirace je ve Visionu naprostou samozřejmostí.

Automatizace skladů

Dokonalý přehled o stavu zásob netřeba zmiňovat, jde o jednu ze základních funkcionalit každého slušného informačního systému. Velkou vychytávkou je ale automatické doplňování surovin s ohledem na dodací lhůty dodavatelů a také na stav zakázek. Systém sám vyhodnotí, jestli máte naskladněno dostatečné množství surovin a v případě potřeby vám řekne, kdy a jaké množství je třeba objednat. Na skladě fungují také automatické rezervace hotového zboží poté, co přijde potvrzená objednávka od zákazníka. Modul skladového hospodářství také sleduje a vyhodnocuje blížící se konec trvanlivosti jednotlivých položek.
Mám zájem o prezentaci systému
Implementace a začátek využívání IS Vision znamenal pomyslný předěl v životě Aromy. Společnost se tím posunula o značný kus dopředu, společně s realizovanou reorganizací.
Pavel Foret
Pavel Foret
ředitel skupiny AROCO-AROMA
Souhlasím se zpracováním údajů