Konference v Humpolci přinesla novinky i skvělou atmosféru

Petra Batók 4 minuty 06. 12. 2023
Novinky
Konference Vision ERP 2023: Využijte svůj systém na maximum! přinesla zas po roce velkou dávku inspirace. Řeč byla o inovacích, přístupu k zaměstnancům i o tom, co vlastně přínáší ta často zmiňovaná oteřenost Vision ERP. Nemohla chybět případová studie, tentokrát z nové implementace.  A nazávěr přišlo losování o ceny a návštěva muzea neexistujícího obyvatele Humpolce.
Někdy stačí začít správně využívat to co už máte. Jindy zas něco málo přidáte nebo upravíte a ušetří vám to neuvěřitelné množství času a námahy. Právě na to jsme se zaměřili především. Atmosféru celého dne vám přiblíží krátké video.

V úvodu Petr Klapka mluvil o otevřenosti systému. Tato přednáška dostala právem největší prostor, protože právě otevřenost systému je častým důvodem, proč si zákazníci vybírají Vision ERP nebo u něj zůstávají. A je dobré si stále opakovat, co taková otevřenost znamená a co přináší. Podívejte se na prezentaci s názvem Otevřený systém jako brána pro customizaci a integraci.



Ludvík Doležal se pak v první části své prezentace zaměřil na to, jak ve své firmě zajistit, aby uživatelé využívali systém skutečně na maximum. Řeč byla o pravidelných školeních i o motivaci.
Druhou část věnoval využívání dat ze systému a jejich zobrazování s pomocí Power IB. Aniž byste platili cokoliv navíc, získáte s využitím tohoto nástroje od Microsoftu spoustu nových možností. Celou prezentaci můžete vidět na Youtube.



Na řadu přišla případová studie firmy Bomex-CZ, kterou také můžete celou vidět na YouTube. Jednatel společnosti Petr Marek mluvil o pečlivém výběrovém řízení, z něhož vyšel Vision software s.r.o. jako vítěz díky tomu, že systém pokryl všechny požadavky, ale také díky přístupu lidí z firmy, se kterými se setkal. Obchodník Mario Wawrzyczek popsal složité začátky, kdy se během úvodní studie přišlo na to, že řešení tak, jak si ho klient přeje, bude muset být realizováno na tabletech namísto běžných desktopů a výrobních terminálů. Řešení podrobně popsal konzultant Petr Popelák.



V prezentaci Automatické vytěžování dat z dokumentů do ERP jsme se vrátili k tématu, které jsme tu neměli poprvé. Možnosti se rozšiřují a tentokrát jsme mohli kromě ukázek Lukáše Kůry ze Socos IT slyšet také o napojení řešení Doku-X na Vision ERP ve firmě CS-Beton. Přínosy včetně reálných nákladů nám popsal obchodní ředitel Petr Minarovič.



Následovalo téma Možnost účtování ve funkční měně v podání Františka Frýborta. Tato novinka, o kterou je podle miniprůzkumu mezi našimi klienty v tuto chvíli nulový zájem, vyžaduje velké úpravy ve Vision ERP. František popsal výhody a nevýhody, situaci v legislativě i predikci vývoje v rámci těchto změn do budoucna.

František Frýbort

Velkou pozornost vzbudila přednáška Martina Staňka z firmy Business Success, která byla partnerem konference, s názvem Jak přistupovat k lidem týmu podle typologie. Dozvěděli jsme se, koho z týmu oslovit jako prvního, pokud se chystáme např. implementovat nový systém. Správnou komunikací se totiž dá nejen předejít možným problémům, ale také výrazně pomoci tomu, aby systém lidí používali správně a v souladu s cíli celé firmy.

Martin Staněk

Work-flow - nenápadný pomocník pro velkou míru automatizace je název druhé prezentace Petra Klapky. Dozvěděli jsme se více o funkci, která prorůstá prakticky celým systémem a zajišťuje, že např. dokumenty schvaluje ten, kdo má a tehdy, když je to potřeba. A všechno lze dohledat!



Vladislav Vaníček představil v souvislostech modul Projekty, díky kterému už řada klientů uřídí i velmi složité zakázky a interní projekty. Prezentace měla název Mějte své projekty pevně v rukou a stejně jako ostatní příspěvky z konfernce ji najde na YouTube v kanálu Vision software.

Ladislav Vaníček

Úplně poprvé se losovalo o ceny, které poskytl Vision i partneři konference. Zástupci Business Success rozdali různé vzdělávací publikace třem výhercům.
Další šťastlivec si odnesl poukázku od Socos IT se slevou 30 % na 1. rok s DOKU-X OCR.
Tři výherci si odnesli poukázky na licence Vision ERP v hodnotě 10 000, 20 000 a 30 000 Kč.


Největší výhru poskyt partner Účetní portál a šlo obrovský zlatý voucher v hodnotě 89 990 Kč na roční členský program ALL-IN.



Na závěr se ti, kteří nespěchali, vypravili na krátkou prohlídku Hliníkária. Vtipná vzpomínka na film Marečku, podejte mi pero, uzavřela den plný zážitků a pozitivní motivace. Těšíme se na další ročník!

Další blogové příspěvky